Društvo diabetikov Slovenj Gradec

Aktivnost prvem polletju leta 2014

Dogodki >>

Aktivnost DD Slovenj Gradec v prvem polletju leta 2014

 

Naši člani društva in člani organov društva si prizadevamo, da čim bolj izpolnjujemo sklepe ter naloge občnega zbora, ki smo ga imeli konec februarja 2014. Pri tem smo pregledali minulo delo in ugotovili, da smo bili zelo aktivni na področjih rekreativnih oddihov, kakor tudi na strokovnem področju, ki mu dajemo veliki poudarek s pomočjo zdravnikov diabetične ambulante in tudi dobaviteljev raznih pripomočkov za diabetike.

Naše aktivnosti smo začeli v začetku leta 2014 z obiskom rudarskega muzeja v Velenju. Naš obisk je potekal globoko pod površjem, kjer smo podoživeli rudarsko življenje. S tem ogledom smo se še bolj prepričali o težkih pogojih za delo v jami.

- Naslednji korak je bil udeležba naših članov na letni konferenci naše osnovne organizacije, kjer so bili podani podatki o realizaciji dela in načrtih dela zveze.
- Prvo strokovno nalogo v letu v aprilu 2014 smo opravili s sodelovanjem ge. Minke Zupanc iz podjetja VPD–Bled. Ga. Zupanc je predstavila novo generacijo merilnikov krvnega tlaka. Ob tej priložnosti je ga. Zupanc opravila 25 meritev krvnega tlaka v gležnjih naših članov.
- V mesecu maju smo se odpravili na naš tradicionalni izlet v neznano. Udeležilo se ga je 52 članov našega društva. Izlet je bil namenjen ogledu slovenskih turističnih krajev in znamenitosti. Tako smo obiskali Kranjsko goro, zibelko smučarskih skokov v dolini Tamarja v Planici. Po obilnem kosilu smo se odpravili na italijansko stran k Belopeškim jezerom pod Mangartom. Izlet smo zaključili z obiskom izvira Save dolinke in s panoramsko vožnjo po naši lepi avstrijski koroški do Slovenj Gradca.
- Najlepši mesec smo zaključili še enkrat kot absolutni zmagovalci športnih iger diabetikov Slovenije v Topolšici.
- Mesec junij smo začeli z edukativnim okrevanjem v zdravilišču Lendava, kjer smo
preživeli sedem nepozabnih dni z raznimi aktivnostmi; tudi na strokovna predavanja nismo pozabili in tudi na vsakodnevno merjenje sladkorja v krvi, holesterola ter krvnega tlaka ne. V mesecu juniju smo zamenjali prekmurske ravnice s planinskim pohodom na Storžič, kamor smo bili povabljeni na pohod ob 60-letnici smrti svetovno znanega diabetologa dr. Merčuna. Zahvaliti se moram predsednici DD Tržič za povabilo in tudi za prijaznost.
V začetku julija smo skupaj z zdravniki SB Slovenj Gradec in s podjetjem J&J predstavili namen evropskega projekta U4 Health, Telemetrično spremljanje kroničnih bolnikov pri diabetikih. Omeniti še moram,da se projekt izvaja samo na Koroškem, kjer sodeluje tudi DD Slovenj Gradec.
Tako smo zaključili prvo polletje z našimi aktivnostmi. Poudariti je potrebno, da istočasno s temi projekti potekajo vsakotedenski pohodi, kegljanja in kolesarjenje.
V tem času bomo malo uživali na dopustu in morju. Zopet se srečamo jeseni.

 


Ivan Gašper,
predsednik Društva diabetikov Slovenj Gradec
 

Galerija

Nazaj
Izdelava spletnih strani MojSvet.com '